MOL

MOL

A MOL-csoport Közép-Kelet-Európa egyik vezető integrált olaj- és gázipari csoportja, melynek tevékenységei között megtalálható a kőolaj- és földgázkutatás és –kitermelés, kőolajtermékek finomítása, szállítása, tárolása és kis- és nagykereskedelmi értékesítése, valamint földgázszállítás, olefin- és polimergyártás és –kereskedelem, illetve elektromos áram és hőenergia előállítás gáz- és megújuló erőforrásokból.

A MOL-csoport tagja a magyar vegyipar egyik meghatározó szereplője, a TVK Nyrt., a szlovákiai Slovnaft olajipari társaság, az ausztriai Roth kis- és nagykereskedelmi vállalat. Stratégiai partnerünk a horvát INA.

A régió tíz országában működtetnek több mint 1000 töltőállomásból álló multi-brand hálózatot, mely hat különböző márkát fog össze. Kutatás – Termelés üzletáguk révén jelen vannak a Közel-Keleten, Közép-Ázsiában és Észak-Afrikában, emellett az elmúlt években kutatásaik során számos jelentős felfedezést tettek Magyarországon, Oroszországban és Pakisztánban.

Részvényeiket jegyzik a budapesti, a luxemburgi és a varsói értéktőzsdén, értékpapírjaikkal kereskednek az egyesült Államok OtC, illetve a londoni international Order book rendszerekben.

Teasers

“Hogyan készül az üzemanyag?”

  • Page

Most megtudhatod, hogyan dolgozzák fel a kőolajat a MOL üzemeiben, és hogyan lesz belőle a folyamat végére üzemanyag.

Hogyan készül az üzemanyag?

Részletek »